کابین روشویی در معرض رطوبت دائم قرار دارد. همین موضوع اهمیت استفاده از یراقآلات با کیفیت و عناصر پوششی مناسب برای این کابینها را افزایش میدهد. رنگها از جمله عناصر پوششی مهم برای کابینت روشویی هستند که علاوه بر ایجاد تنوع، سطحی یکدست و زیبا را موجب میشود. راه دیگر ایجاد تنوع استفاده از ورقهای فومیزه پیویسی روکشدار، که در رنگها و طرحهای مختلف همچون طرح چوب و سنگ و بافتدار است؛ که نیازی به رنگ کردن نیز ندارد. اما در صورت استفاده از ورقهای خام یا امباس و برای زیبایی بیشتر، حفظ و طول عمر دکوراسیون باید به انتخاب صحیح رنگ کابینت روشویی توجه کنید. از آنجا که ورق فومیزه به دلیل وجود سطح صاف صیقلی و ساختار شیمیایی قطبی، رنگپذیری مناسبی دارد پروسه رنگآمیزی آنها پروسه سخت و پیچیدهای نیست.
در این مقاله میخوانید:
پولیش کاری
آسترکاری ورق فومیزه
رنگ کردن ورق پی وی سی
خشک شدن رنگ
نکاتی که هنگام رنگکاری باید به آن توجه کنید
قبل از انتخاب رنگ و نوع آن، اولین مرحله برای انجام موفقیتآمیز رنگکردن کابین روشوییها بسترسازی مناسب آن است که شامل پولیشکاری و آسترکاری ورق پی وی سی است. انجام صحیح این کار عمر مفید رنگ و کابینت را افزایش میدهد. همچنین با توجه به زمان طولانی خشکشدن رنگ توصیه میکنیم که ابتدا محصولات پیویسی را نصب و سپس آنها را رنگ کنید.
در ابتدا بایستی زمینه لازم برای یک رنگکاری خوب را داشته باشید که یکی از مهمترین آنها داشتن اتاق رنگ یا محلی جداگانه بدون رفت و آمد و گرد و غبار است که محصولات را در آنجا رنگ کرده و فرصت دهید تا رنگ به طور کامل خشک شود. بزرگی فضای لازم برای رنگکاری بستگی به حجم تولید و وسعت سالن شما دارد.
پولیش و سنباده زنی ورق فومیزه
پولیش کاری
بخشی را نیز برای پولیشکاری در نظر بگیرید.
برای پولیش کاری به سمباده 180، پوساب 1000-2000-3000، پارچه، کاردک و تیغ کاتر، بتونه و بتونه سنگی، سمباده برقی و رنگ پلاستیکی نیاز دارید.
ورق فومیزه در قسمت مقطع دارای خلل و فرج زیادی است و قبل از رنگ کاری باید این قسمت را توسط بتونه مل و سریش بتونه کاری نمود. به عبارت دیگر سطح مورد نظر بایستی قبل از آسترکاری به شکل کامل پولیشکاری شود و خالی از هرگونه برجستگی، حفره و لبههای اضافی باشد. برای این کار ابتدا توسط بتونه فوری یا رنگ پلاستیک (باتوجه به میزان فاصله اجزا و شکافها) تمامی فاصلههای بین بدنههای مونتاژ شده را برطرف نمایید تا سطح کار به اصطلاح یکدست شود. دقت کنید که هیچ فاصلهای بین قطعات مونتاژ شده باقی نماند. سطح کار را به دقت چک کنید و نقاطی را که بر اثر ضربه یا به هر دلیلی دارای فرورفتگی است را به وسیله بتونه سنگی پر نمایید. در قسمت سطح کار حتما فقط از بتونه سنگی استفاده کنید چرا که بتونهها از خود حباب ایجاد میکنند و پس از رنگ کاری به صورت حفره روی کار خود را نشان میدهد .
برای استفاده از بتونه، مل و سریش سنگی به دو مکمل نیاز دارید که یکی از آن به صورت پماد است و نسبت استفاده آن به بتونه یک دهم است. بعد از آماده شدن بتونه با استفاده از لیسه و کاردک کمکم از بتونه برداشته و روی کاردک و لیسه ورز بدهید. سپس بتونه را توسط لیسه روی سطح کار بکشید و اضافه آن را جمع کنید. این کار را روی تمام سطح کار تکرار کنید تا تمام سطح توسط بتونه پوشیده شود. پس از کشیدن بتونه سنگی حداقل به مدت یک ساعت صبر کنید تا حسابی خشک شده و آماده پولیشکاری شود .
پس از خشک شدن بتونهها سطح آماده پولیشکاری است. پرداخت بتونه توسط تخته پوست و سنباده دستی یا سنباده برقی بهراحتی انجام میشود. برای این کار ابتدا با یک دستمال کل سطح را پاک کرده و با یک سمباده نرم سطح و مقطع آن را سمباده بکشید. سپس ورق را مجدد باددهی ورا تمیز کرده و آماده آستر کاری شوید.
آسترکاری ورق فومیزه
بتونه کاری ورق فومیزه
درصورتیکه بتونه کاری بهدرستی انجام شود، با اجرای یک دست رنگ روغنی یا رنگ فوری خودرویی میتوانید کار ساخته شده از ورق فومیزه خام نیاز به آستر کاری نخواهد داشت. اما در صورت تمایل برای زیبایی بیشتر کار میتوانید مرحله آسترکاری را نیز انجام دهید.
برای انجام آسترکاری به هیچ عنوان از سمباده و پوسابهای زبر و خشن و همچنین از پوسابهای چتری استفاده نکنید چرا که سطح کار شما مسطح بوده و این پوسابها سطح کار شما را از حالت یکنواخت خارج میکند. بنابرین برای حل این مشکل از سمباده لرزانهای موجود در بازار استفاده نمایید و توجه کنید که در حین استفادهکردن روی سطح را مرطوب نگه دارید.
برای رسیدن به نتیجه ایدهآل از استرکاری مراحل زیر را به دقت انجام دهید تا محصول شما از کیفیت آستر خوبی برخوردار شود. بعد از خشک شدن بتونه کابینت روشویی را با یک دستمال تمیز خشک کرده و سپس روی کار را باد بگیرید تا ریزگردها به طور کامل از روی کار بلند شود .
سپس آستر فوری را که میتوانید از فروشگاههای رنگ خودرو تهیه کنید را با نسبت %50 با تینر فوری 20000 ترکیب کنید. مراقب باشید که آسترفوری با بنزین حل نمیشود و حتی بهتر است از تینر فوری 10000 هم استفاده نشود. توجه داشته باشید نسبت تینر به آستر با توجه به برندهای مختلف متفاوت است. تا حدی آن را ترکیب نمایید که وقتی قلمی که با آن رنگ و تینر را ترکیب میکنید را از آستر بیرون کشیدید آستر به صورت قطرهای پایین نریزد بلکه به صورت خطی و روان باشد. بهتر است همیشه یک پیستوله مخصوص رنگ و یک پیستوله مخصوص آستر به کار ببرید و پس از رنگکاری آنها را دمونتاژ نموده و در ظرف تینر یا بنزین بگذارید تا روزنههای آن توسط رنگ بسته نشود.
پاشش آستر را آغاز کنید. پاشش آستر باید به گونهای باشد که تنها روی کار پوشیده شود. این را بدانید که اگر مقدار پاشش آسترکاری در کابینت روشویی کم باشد در مرحله بعدی با مشکل روبرو خواهید شد و اگر هم بیش از حد پاشش آستر را انجام دهید باعث میشود تا زیر کار آستر به درستی خشک نشود. در واقع بهتر است ضخامت لایه آستر به اندازه ضخامت یک کاغد 0.1 باشد.
برای انجام پاشش آستر رعایت فاصله مناسب و حرکات یکنواخت دست مهم است. بعد از پاشش آستر باید حدود 10دقیقه در هوای گرم و 30 دقیقه در فصل زمستان صبر کنیم تا آستر به طور کامل خشک شود. سپس از یک پوساب (تا حد ممکن پوساب نرم) استفاده کنید و زبری آستری را بسابید. در نظر داشته باشید پوسابی که جهت یکسان کردن سطح آستر استفاده میشود باید تا جایی که پوساب کشیدن ادامه دارد مرطوب باشد .
سپس چند دقیقه صبر کنید و دوباره توسط پاشش باد گردهای خشک شده آستر را که زمان پوساب کشیدن در آسترکاری کابینتت روشویی ایجاد شده است تمیز کنید. حال کابینت روشویی شما جهت رنگ کاری اصلی آماده است.
رنگ کردن ورق پی وی سی
سعی کنید که حتی الامکان از پیستوله باکیفیت با مقدار بازدهی 1.8 استفاده کنید که فقط مخصوص رنگ است.
چنانچه در مسیر باد کمپرسور تله آب و یا فیلتر و یا سپراتور وجود نداشته باشد رنگکاری دچار مشکل خواهد شد چرا که وجود آب در مسیر رنگ به دلیل ترکیب نشدن با آن، باعث ایجاد حفرههای ریز زیادی بر سطح کار میشود. همچنبن وجود روغن نیز همین مشکل را در پی خواهد داشت با این تفاوت که بعد از گذشت یک یا دو دقیقه حفره آن بزرگتر هم میشود .
در مورد نوع رنگ مصرفی میتوان گفت که استفاده از رنگهای روغنی در رنگآمیزی کابین روشویی معمول و محبوب است. این رنگها با قیمت بسیار کم در ساختمانسازی استفاده میشوند و تنوع بینظیری دارند. اما مشکل این رنگها این است که بعد از گذشت مدتی تغییر رنگ داده و به رنگ زرد متمایل میشوند.
باید توجه داشته باشید که برای داشتن رنگ روشن و براق از رنگ صد درصد لاتکس اکرلیک با LRV (مقدار انعکاس نور) 55 واحد یا بیشتر استفاده کنید. در واقع هرچه LRV بالاتر باشد، رنگ براقتر و روشنتری خواهیم داشت.
رنگ کردن ورق فومیزه
استفاده از رنگ خودرویی 21 پلی اورتان برای پوشش کابین روشویی نیز معمول است. رنگهای فوری خودرویی نسبت به رنگهای فوری مخصوص چوب دارای کیفیت بهتری هستند و بهعلاوه میتوان کیلر مخصوص رنگهای خودرویی را در آن ترکیب نمود. با این کار میتوان در نهایت رنگ موردنظر را پولیش نموده و کاملاً صیقلی و براق نمود. رنگهای خودرویی سفید و براق هستند و به خوبی با وان، لوازم سرویس بهداشتی، آینه و ... هماهنگ میشوند. همچنین استفاده از آنها به دلیل جذب بیشتر و عدم نیاز به تکرار راحتتر است.
این رنگها براقیت بیشتر، چسبندگی بالاتر، غلظت بالا و پوششدهی مناسبی دارند. رنگ پلی اورتان پیویسی نسبت به تغییرات و شرایط سخت جوی، نور و اشعهUV، رطوبت و آب، محیطهای اسیدی و بازی و مواد پاککننده چربیها، روغنهای صنعتیو شیمیایی، املاح و دیگر تغییراتی که موجب خوردگی میشوند مقاوم است.
این رنگ نه تنها حالت گچی به خود نمیگیرد و مانند رنگهای پودری پرتقالی نمیشود؛ بلکه از گچیشدن آستریهای اپوکسی که زیر آن خورده است نیز جلوگیری میکند. رنگ پلی اورتان پیویسی در مقابل ضربه و سایش نیز مقاومت خوبی دارد. به همین دلیل معمولا از این رنگ در محیطهای حساس و مرطوب و یا مکانهایی که شدت خوردگی زیاد است استفاده میشود.
رنگهای خودرویی از استحکام بالایی برخوردارند. بنابراین به خوبی میتوانند در فضای غبارآلود، مرطوب و گرم حمام مقاومت کنند. ماندگاری و دوام این رنگها هم در برابر رطوبت، آفتاب، حرارت، آلودگی، مواد شوینده، آب، بخار، فشار و ... فوق العاده است. رنگهای فوری خودرویی، خودشان رنگ نهایی هستند اما برای به دست آوردن کیفیت بهتر میتوان از کیلرهای خودرویی برای براقتر کردن و مقاومتر کردن رنگ استفاده کرد.
همچنین به این نکته نیز توجه داشته باشید که اگر در ترکیب رنگ از هاردنر استفاده نکنید؛ رنگ، هرگز به طور کاملا خشک نمیشود و با کوچکترین تماس با اشیا دچار آسیب جدی میشود. استفاده از کیلر نیز صرفا جهت براقتر کردن رنگ است و رنگ را بسیار شفاف میکند.
به ازای هر پیمانه رنگ 1/4 هاردنر و 1/3 کیلر اضافه کنید و تینر را هم همانند ترکیب در مرحله آسترکاری اضافه کنید .بعد از ترکیب، رنگ را از یک صافی یا توری نازک رد کرده و داخل پیستوله رنگ بریزید. اعمال رنگ با اسپری نیازمند اجرای یکسری تنظیمات بر روی خود دستگاه است؛ تا از این طریق ذرات رنگ با فشار و شدت استاندارد روی سطوح قرار گیرند. این تنظیمات شامل نسبت پمپ 1:28 و همچنین دهانه خروج سیال با ابعاد 0٫33 تا 0٫38 میلیمتر است.
رنگ کردن ورق فومیزه PVC با پیستوله رنگ
استفاده از این اسپریها چندان فرآیند مشکلی نیست و جهت کسب بهترین نتیجه در پروسه رنگآمیزی بهتر است تکنیکهای مرتبط با نوع حرکت دادن اسپری رنگ را رعایت کنید. یک روش ساده این است که به صورت طولی و عرضی مستقیم و به دور از انجام حرکات دورانی یا انحنایی پوششدهی خود را انجام دهید.
برای شروع پاشش رنگ ابتدا بر روی سطحی غیر از سطح کار پاشش را آغاز کنید تا زمانی که پاشش رنگ یکنواخت شود. کنارهها و لبههای کار را رنگ کرده و سپس به اندازه کافی از سطح موردنظر فاصله بگیرید تا رنگ به شکلی یکدست بر روی کار بشیند و اضافه رنگ شره نکند. بهتر است حرکات دست به شکل افقی و در موازات هم باشد و با رعایت زاویه صحیح دست باشد. حرکات بادبزنی موجب میشود تا در کنارههای کار ضخامت رنگ کمتر از بخش میانی باشد که این مساله باعث کاهش کیفیت محصول نهایی خواهد شد.
خشک شدن رنگ
آخرین مرحله از رنگ کردن کابینتها نگهداری آنها در فاصله بین رنگ کردن و خشک شدن رنگ آن است. اتاق رنگ و اتاق نگهداری قطعات رنگ شده باید کاملاً ایزوله باشد. این بدان معنا است که توجه کنید که این بخش عاری از هرگونه گرد و خاک باشد و هیچ درزی برای ورود حشرات، گرد و خاک و گرد سنباده و … وجود نداشته باشد. دمای این اتاق هم بسیار مهم است. میتوانید برای اطمینان قبل از شروع رنگکاری کل کارگاه را جارو بکشید. برای جابهجایی دربهای رنگ شده، میتوانید از دستکهای فلزی استفاده کنید. دربها و قطعات رنگ شده را به صورت کشویی در قفسههای تعبیه شده قرار دهید و روی هم بچینید تا رنگ به طور کامل خشک شود. این اتاق نیاز به نور زیاد ندارد.
پس از خشک شدن رنگ کابینتها نوبت به مرحله لبه چسبانی، نصب انواع یراقآلات مانند انواع لولا و دستگیره میرسد.
نکاتی که هنگام رنگکاری باید به آن توجه کنید
- یکی از نکات مهمی که در زمان رنگ کردن باید به آن توجه کنید، استفاده از تجهیزات ایمنی است. این وسایل معمولاً شامل ماسک تنفسی، لباس مخصوص و دستکش میشود. به دلیل آنکه ذرات رنگ با شدت فشار بالایی از نازل دستگاه اسپری خارج میشود برگشت و پراکندگی غبارات اندکی از رنگ کاملا طبیعی است. لذا بیش از هر کاری ماسک را نسبت به وسایل دیگر در اولویت قرار دهید.
- بهترین کار در زمان استفاده از پیستوله رنگ کاری، پوشیدن لباس مناسب هست. هر قدر سیستم مکنده مناسب قوی در اختیار داشته باشید، باز هم ممکن است گرد رنگ به سمت شما برگردد و بر روی پوست بدنتان بنشیند.
- شاید در زمان پاشش سیلر متوجه این موضوع نشوید؛ اما بعد از پاشش نیم پلی استر، مطمئناً بر روی دست و مو و صورت خود چسبناکی رنگ را حس خواهید کرد. پس بسیار مراقب باشید که لباس آستینبلند و پوشیده و ماسک تمام صورت، دستکش و کلاه به تن کنید. از استفاده از عینک محافظ چشم نیز غافل نشوید.
استفاده از ماسک تمام صورت
- همچنین سعی کنید در مسیر خروج رنگ قرار نگیرید. اگر در اتاق رنگ و یا فضای بیرون از کارگاه اقدام به رنگ کاری میکنید، باید زیرکی به خرج دهید. ابتدا مقداری رنگ را در فضای کارگاه اسپری کنید و حرکت گرد رنگ را دنبال کنید. با مشاهده مسیر حرکت گرد رنگ جایگاه درست خود را پیدا میکنید.
- اگر در فضای باز رنگآمیزی میکنید عملا تهویه مطبوع جریان هوا وجود دارد اما اگر در فضای ایزوله هستید در صورت نبود جریان هوا حتما از دستگاه تهویه مطبوع استفاده کنید. استفاده از دستگاه تهویه کمک میکند تا بتوانید گرد رنگ را از فضای کارگاه خالی کنید. گرد رنگ معلق در فضا برای سلامتی شما بسیار مضر هست. این گرد به سیستم تنفسی و دفاعی بدن شما آسیب خواهند رساند و بهسادگی مبتلا به بیماریهای تنفسی و پوستی و خونی خواهید شد.
- در زمان پاشش رنگ با پیستوله به غیر از مواد مایع خارج شده از نازل پیستوله، بخارهایی هم منتشر میشود که شدیدا اشتعالزا هستند. عوامل اشتعالزا را از کوچکترین جز، از ناحیه بهکارگیری از رنگ پلی اورتان خارج کنید. گرد رنگ و بخار حاصل رنگ پاشی با پیستوله با یک جرقه کوچک هم ممکن است آتش بگیرند و انفجار مهیبی رخ دهد. به هیچ عنوان در زمان اجرای رنگ و پس از اتمام رنگکاری، در فضای داخل کارگاه سیگار نکشید و آتش روشن نکنید. ترجیحا اتاق اجرای رنگ باید از مواد محافظ در برابر آتش ساخته شود و به سیستم اطفاء حریق هوشمند مجهز باشد.
- کلیه وسایل که برای رنگ آمیزی قصد استفاده دارید را قبل و بعد از کار با محلولهای رقیقکننده یا تینر صنعتی به طور کامل شستوشو دهید. تمیز کاری پیستوله یکی از مهمترین کارهایی است که باید رعایت شود. تا وقتی ابزار سالم، کالیبره و تمیز نداشته باشید نباید انتظار خروجی تمیز و درست داشته باشید. در رنگ کاری مهمترین ابزار کار شما برای پاشش رنگ پیستوله است. اگر در مجاری پیستوله کوچکترین خرابی یا کثیفی وجود داشته باشد، پاشش رنگ به درستی انجام نخواهد شد. همچنین اگر حتی یک سوراخ کوچک از سوراخهای نازل دستگاه بسته شده باشد، هوا به درستی پخش نمیشود و رنگ یکنواخت بر روی کار نمینشیند. ابزارهای دیگر رنگکاری مانند قلم مو، کاردک، ظرفهای رنگ و … از این امر جدا نیستند و باید آنها را تمیز و سالم نگه دارید
برای ثبت سفارش خود از طریق سایت فرم درخواست خرید را تکمیل بفرمایید و یا برای دریافت لیست قیمت ورق پی وی سی، مشاوره و خرید ورق فومیزه پی وی سی با واحد فروش یونیفوم با شماره 02142407000 (10 خط) تماس بگیرید.
در ویدیو زیر فرآیند رنگ کردن کابین روشویی را در 7 مرحله نشان دادیم.
مطالب مرتبط
چاپ بر روی ورق پی وی سی فومیزه ورق فومیزه پی وی سی چیست؟