وجود تابیدگی یا خمشدگی در ورقهای فومیزه اتفاق معمولی است که در صورت استفاده از این ورقها احتمالا با آن مواجه شدهاید. پلیوینیلکلراید یا پیویسی سومین ترموپلاستیک پرکاربرد بعد از پلی اتیلن و پلی پروپیلن است. ترموپلاستیک به پلیمرهایی گفته میشود که با افزایش دما، بدون تغییر شیمیایی ذوب میشوند. این پلیمرها را میتوان به دفعات ذوب و دوباره جامد نمود. این ویژگی خاصیت شکلپذیری عالیای را به این ماده میبخشد.
در این مقاله میخوانید:
تابیدگی در ورق فومیزه پیویسی
نکات مهم حمل و انبارش صحیح ورقها
حمل و جابه جایی ورق فومیزه
استفاده از پالت و لیفتراک
انبارش صحیح ورق فومیزه پی وی سی
الگوی اولیه فرایند پلیمریزاسیون PVC به مخترع آلمانی بنام فردریک کلت در سال 1913 نسبت داده شده است. PVC از سال 1933 به تولید تجاری دست یافت و در شرایط حاضر گرانول پیویسی یکی از ارزشمندترین محصولات پتروشیمی محسوب میشود که در سالهای اخیر جایگزین بسیاری از مواد در ساختمانسازی سنتی نظیر چوب، سیمان و سفال گردیده است.
از آنجایی هم که PVC در مقابل آب و هوا، زنگزدگی، ساییدگی و ضربه مقاوم است به همین علت برای ساخت بسیاری از محصولات مورد استفاده در فضای ازاد به کار میرود.
تابیدگی در ورق فومیزه پیویسی
باید بدانید ترموپلاستیکها در دمای بیش از دمای انتقال شیشهای خود، منعطف و شکلپذیر هستند. همچنین بهدلیل وجود پدیده خزش امکان ایجاد تابیدگی در صورت قرار گرفتن شی سنگین به مدت طولانی بر روی آن قرار دارد. خزش را میتوان تغییر شکل آهسته و پیوسته جامد تحت تنش ثابت با زمان که تنها در دماهای بالا رخ میدهد؛ تعریف کرد.
به عنوان مثال، میز پلاستیکی بزرگی را در نظر بگیرید که یک وزنه سنگین بر روی آن قرار گرفته باشد. بعد از گذشت مدتی خواهید دید که وسط میز خم شده یا به اصطلاح شکم داده است و بعد از برداشتن وزنه این تغییر شکل میز به حالت اولیه خود برنمیگردد. تمامی پلاستیکها دارای این ویژگی هستند ولی مقدار بروز این پدیده در پلیمرهای مختلف متفاوت است.
به همین علت در صورت قرار دادن جسم سنگین در مدت زمان طولانی بر روی ورقهای فومیزه یا مصنوعات ساخته شده از آنها و به شرط دمای بالا امکان تابیدگی در این ورقها وجود دارد. گاهی نیز این تابیدگی در هنگام تولید و انبارش ناصحیح ورقها و به دلایل مختلف روی میدهد. اما نکته حائز اهمیت در مورد این پدیده این است که در صورت تهیه ورق فومیزه پیویسی با کیفیت و بدون تاب و رعایت نکات حمل و نگهداری اصولی میتوانید به طور کامل از ایجاد تابیدگی در این محصول جلوگیری کنید.
نکات مهم حمل و انبارش صحیح ورقها
حمل و جابه جایی ورق فومیزه
در صورت حمل ورقهای تکی و توسط افراد لازم است ورقها را به شکل عمودی جابه جا کنید. برای این کار با گرفتن بالا و پایین ورقها به شکلی که ورق به صورت عمودی باشد و یا با قرار دادن بر روی پالت جابهجا کنید.
حمل ورق فومیزه به شکل اشتباه
حمل ورق فومیزه به شکل صحیح
حمل ورق فومیزه به کمک لیفتراک
توجه داشته باشید در صورت حمل ورق به شکل افقی در حین حرکت قسمت میانی ورق به سمت پایین کشده شده و به اصطلاح ورق شکم میدهد. همچنین حمل تک نفره ورق نیز به دلیل عدم توانایی در کنترل کامل حرکات ورق نیز روش اشتباهی است که باید از آن اجتناب کرد.
استفاده از پالت و لیفتراک
برای جابهجایی دستههای ورق حتما از پالت و لیفتراک مناسب استفاده نمایید. برای این کار ورقها را بر روی پالت قرار داده و پالت را به کمک لیفتراک جابهجا کنبد. از قرار دادن ورق بدون استفاده از پالت و همچنین قراردادن آن به شکل عمودی اجتناب کنید.
حمل ورق فومیزه با لیفتراک به شکل اشتباه
حمل ورق فومیزه با لیفتراک به شکل اشتباه
حمل ورق فومیزه با لیفتراک به شکل صحیح
انبارش صحیح ورق فومیزه پی وی سی
ورقها را در جایی به دور از حرارت مستقیم و دمای بالا قرار دهید. همچنین از تکیهدادن طولانی مدت ورقها چه به صورت عمودی و چه افقی به دیوار اجتناب کنید.
تکیه دادن ورق فومیزه به دیوار
تکیه دادن ورق فومیزه به دیوار
قرار دادن ورق فومیزه بر روی پالت
همچنین از قرار دادن وزنههای سنگین مخصوصا در مدت زمان طولانی بر روی ورقها خودداری کنید. این کار موجب شکم دادن و ایجاد فرورفتگی در سطح ورق میشود.
قرار ندادن جسم سنگین بر روی ورق فومیزه
برای دیدن توضیحات بیشتر و دیدن نحوه صحیح حمل و انبارش ورقهای فومیزه ویدیو زیر را ببینید.
برای اطلاع از قیمت، مشاوره و خرید ورق فومیزه پی وی سی با واحد فروش یونیفوم با شماره 02142407000 (10 خط) تماس بگیرید.
مطالب مرتبط
گارانتی محصولات یونیفوم