برای تشخیص ورق فومیزه با کیفیت باید به نکات زیادی دقت کنید. تاب نداشتن ورق، حبابدار یا موکدار نبودن ورق، داشتن سطح صاف و صیقلی، سختی سطح بالا و پیـچ خوری مناسب از مواردی است که باید به آن توجه کنید که به طور کامل آنها را در مقاله " 5 نکته کلیدی در تشخیص ورق فومیزه با کیفیت " توضیح دادیم. اما سوالی که در ذهن بسیاری از مصرفکنندگان ورق PVC تکرار میشود مربوط به ارتباط بین وزن ورق پی وی سی و کیفیت آنها است. در این مطلب این سوال که آیا میتوان با استناد به وزن بیشتر ورق فومیزهٍ، استحکام آن را بیشتر و آن را با کیفیتتر دانست را پاسخ میدهیم.
یکی از ویژگیها و مزیتهای ورقهای پی وی سی نسبت به کالاهای جایگزین مثل ورقهای MDF داشتن وزن سبکتر این محصولات در عین داشتن سختی سطح مناسب آنها است. داشتن وزن سبک این ورقها را برای استفاده در کاربردهایی که حفظ وزن سازه مهم است مناسب کرده است. اما گاهی داشتن وزن سبکتر این حس را القا میکند که این محصول از مقاومت بالایی برخوردار نیست و تحمل وزن کمتری دارد. از طرفی سبک بودن بیش از حد یک ورق که به دلیل فومی بودن بیش از حد ورق یا وجود تعداد زیادی مک و حفره اتفاق میافتد؛ نیز موجب کاهش استحکام و افت خواص مکانیکی ورق میشود.
نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که در تولید ورق فومیزه علاوه بر پی وی سی بسته به فرمولاسیون تولید از مواد مختلفی مانند انواع پایدار کنندههای حرارتی، روانکنندههای داخلی و خارجی، کمک فرآیندها، پرکنندهها، اصلاح کنندههای ضربه و … استفاده میشود. در ابتدای فرایند، این مواد در میکسر با پودر PVC مخلوط میشوند. از این بین از پرکنندهها که دارای چگالی بالا و قیمت کمتری هستند، برای افزایش خواص مکانیکی و استحکام ورق فومیزه و کاهش قیمت محصول نهایی همچنین استفاده میشود.
در صورتی که مقدار مصرف پرکنندهها در ورق فومیزه PVC بیش از حد استاندارد افزایش پیدا کند؛ به دلیل چگالی زیاد این ماده موجب افزایش وزن ورق فومیزه میشود. نکته قابل توجه این است که استفاده بیش از حد از این ماده در تولید ورق فومیزه باعث شکننده شدن و کاهش خواص مکانیکی محصول نهایی نیز میشود. بنابراین سنگین بودن ورق فومیزه پی وی سی نمیتواند معیاری برای بیان کیفیت محصول باشد .