cropped-VFR6RSGY8XM5UKKmain_1e0b9eeaddbb21cb6994abfaff0ddc4b
لاندری روم یا اتاق رختشوی‌خانه

لاندری روم یا اتاق رختشوی‌خانه

ساخت لاندری روم یا اتاق رختشوی‌خانه

در زمان‌های گذشته در بیشتر خانه‌ها بخشی برای شست‌و‌شوی لباس‌ها وجود داشت که معمولا در انبار یا زیرزمین خانه انجام می‌شد. لاندری روم همان اتاق لباسشویی است که ما ایرانیان در گذشته این فضا را به نام رختشویخانه می‌شناختیم و امروزه به فضایی برای شستن، خشک کردن و اتوکشی لباس که معمولا در نزدیکی آشپزخانه، بالکن و یا زیرپله قرار دارد گفته‌می‌شود.

مطمئنا قرارگیری ماشین لباسشویی در آشپزخانه و مواجه شدن با منظره لباس‌های کثیف در ‌آنجا برای افراد خوشایند نیست و از طرفی تمامی مراحل شستشوی لباس و خشک کردن و اتو در یک فضا انجام می‌شود و دیگر نیاز نیست تا لباس‌ها را برای خشک کردن یا اتوکشی به فضای دیگری منتقل کنید

ماشین لباسشویی اصلی‌ترین عنصر اتاق لباسشویی است. بنابراین، محل قرارگیری آن در فضای لاندری روم اهمیت بسیاری داشته و باید توجه ویژه‌ای به آن داشت. علاوه بر لباسشویی به ماشین خشک کن، سینک، میز اتو، اتوی بخار، جالباسی، بند رخت، مایع و پودر رخت‌شویی، قفسه لباس‌‎های کثیف و تمیز نیز در لاندری روم قرار میگیرند


در ادامه بخوانید:کاربرد ورق فومیزه در ساخت کابینت‌های آشپزخانه


استفاده از کمد و کابینت‌ها و شلف‌های دیواری در طراحی داخلی اتاق رختشورخانه در عین اینکه فضای بیشتری برای قرار دادن وسایل در اختیارتان می‌گذارد، باعث مرتب‌تر شدن فضا شده و وجهه زیباتری به آن می‌بخشد. استفاده از تجهیزاتی که امکان پنهان کردن آن‌ها در کمدها باشد، مانند میزهای اتو تاشو، فضای کمتری از شما می‌گیرد و از بهم‌ریخته به نظر رسیدن لاندری‌روم جلوگیری می‌نماید.

با توجه به این موضوع که برای شستشوی لباس با آب سروکار دارید پیشنهاد می‌شود در این فضا از کف پوش‌ها و کابینت‌هایی ضدآب و مقاوم در برابر رطوبت استفاده شود. با خرید کفپوشی و انتخاب جنس کابینتی که استاندارد لازم برای این اتاق را داشته باشد، از تحمیل هزینه‌های تعمیر خرابی‌های ایجادشده در اثر رطوبت در آینده جلوگیری خواهد شد.

کاربرد ورق فومیزه در ساخت لاندری روم یا اتاق رختشوی‌خانه
کاربرد ورق فومیزه در ساخت لاندری روم یا اتاق رختشوی‌خانه

خرید و تعبیه یک سینک در لاندری روم نیز می‌تواند گزینه مناسبی برای شستشوی دستی برخی لباس‌ها باشد. یا در صورت امکان می‌توان لاندری روم را با سرویس بهداشتی و سینک را با کابین روشویی یکی کرد. باید توجه داشته باشید که اگر بخواهید لاندری را در حمام طراحی کنید بهتر است که از کابین دوش و درپوش برای لیاسشویی استفاده کنید.

با توجه به اینکه لاندری روم محل جمع‌آوری لباس‌های کثیف بوده و امکان مرطوب بودن این اتاق وجود دارد، لذا محل مناسبی برای رشد باکتری‌ها بوده و امکان ایجاد بوی نامطبوع نیز وجود دارد. همچنین، بوی مواد شوینده استفاده‌شده برای شستشوی لباس در منزل، گاهی می‌تواند آزاردهنده باشد که با ایجاد تهویه مناسب می‌توان از انتشار بوی نامطلوب در فضای خانه جلوگیری کرد.

بهترین متریال قابل استفاده در فضای اتاق لباسشویی یا همان لاندری روم، استفاده از ورق‌های فومیزه پی‌وی‌سی است. این ورق‌ها به طور ذاتی ضدآب هستند و در برابر باکتری و لک و مواد شوینده مقاوم‌اند. این امر موجب می‌شود که طول عمر کمدها و کابینت‌های اتاق لباسشویی که از جنس ورق فومیزه هستند افزایش یابد و تمیز کردن و لک‌زدایی آن نیز به راحتی انجام شود.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید انتخاب بهترین مکان برای اتاق لباسشویی است. بهتر است که فضای رخت‌شوی‌خانه، دورتر از اتاق‌خواب یا اتاق مطالعه قرار گیرد. نزدیکی بیشتر این فضا به حمام و سرویس بهداشتی یا آشپزخانه بهترین انتخاب است. یکی از بهترین گزینه‌ها برای جانمایی لاندری روم در فضای آپارتمانی استفاده از فضای بالکن با نور و تهویه طبیعی است.

مطالب مرتبط

خروجی نهایی طرح خود را با چند کلیک مشاهده کنید.

cbimage
cbimage
See the final output of your design with a few clicks.
cbimage
Посмотрите окончательный результат вашего дизайна с помощью нескольких щелчков мыши.